Miksi? Sen minä haluaisin tietää Minkä takia?

Niin, minkä takia Rallien aikana täällä Jyväskylässä on liikkeellä vaikka minkälaisia kahjoja vastustamassa ralleja? Eilen löntystelin koiran kanssa lenkillä illalla ja huomasin eräällä ilmoitustaululla julisteen kadunvaltaustapahtumasta. Ohjelmassa on musiikkia, vuosittaiset neppiskisat ja muuta ohjelmaa. Ja varmasti myös puheenvuoroja ralleja vastaan. En aio mennä paikalle, en halua nähdä koko tapahtumaa ja mielummin en siitä edes kuulisi. Tiedän perustelut jo valmiiksi: Saasteita, meteliä, ylikansallisia öljy-yhtiöitä jne. Sama mantra toistuu vuodesta toiseen, ei mitään uutta tiedossa siltä rintamalta. Naomi Kleinin pölinät on luettu tarkasti ja niitä siellä varmasti hymistään jälleen.

Arvon hipit, minulla on teille kysymys: Oletteko koskaan itsekkyydessänne miettineet mitä hyötyä ralleista on tälle paikkakunnalle? Ette ole. Rallit tuovat yhdeksi viikonlopuksi tänne valtaisan media-sirkuksen, joka jakaa yleensä pelkästään positiivista kuvaa Jyväskylästä maailmalle. Jos Jyväskylän ralleista lukee mistä tahansa kansainvälisestä mediasta, on siellä annettu kuva lähes aina positiivinen. Rallikansa tulee Jyväskylään ja lähiseuduille useammaksi päiväksi ja tuhlaa rahansa paikallisissa kaupoissa, huolto-asemissa, hotelleissa, baareissa ja vaikka missä. Yrittäjille rallit ovat varmasti lottovoitto. Tunnen erään yrittäjän lähiseudulta, joka on sanonut suurajo-viikonlopun olevan hänelle vuoden tärkein myyntitapahtuma. Eli PAIKALLISILLE yrittäjille rallit ovat erittäin tärkeä tapahtuma. Vaikka tuskin se hippejä kiinnostaa.

Rallit kestävät vain yhden viikonlopun ja niiden positiiviset puolet peittoavat negatiiviset puolet aina 10-0. Joten, hipit, yrittäkää kestää edes yksi viikonloppu sellaista toimintaa josta te ette pidä. Teille jää kuitenkin 51 viikonloppua vielä jäljelle joka vuosi..