Viikonloppu tuli vietettyä Tallinnassa. Olin viimeksi käynyt siellä noin kymmenen vuotta sitten ja täytyy sanoa että niiltä osin jota paikasta edellisestä kerrasta muistan, niin muutos on kyllä ollut melkoinen. Ja suunta positiivinen. Kaikkialla rakennetaan ja keskustaan oli noussut korkeita uusia tornitaloja. Tosin, kyllähän Tallinnan hienoin paikka on vanha kaupunki. Suomesta ei oikein mistään taida vastaavaa löytyä ja siitä asiasta olen kyllä kateellinen Tallinnalle ja muille kaupungeille joissa on vastaavanlaisia kaupunginosia.

En ole raivoraitis, otan "soppaa" silloin tällöin, ajoittain ihan reilustikin. Silti, vaikka tämän matkan yhteydessä olin yllättynyt siitä kuinka vähän laivalla, satamissa ja Tallinnassa oli suomalaisia känni-ääliöitä, minun on pakko ihmetellä muutamaa alkoholiin liittyvää asiaa. Ensinnäkin, kuinka kukaan haluaa ostaa Vodkaa 10-packeissa? Miksi? Miten joku saa kitattua viisi litraa Vodkaa ja missä ajassa? Tai kuusi-seitsemän laatikkoa bisseä á 24 tölkkiä per laatikko? Onhan se viina halvempaa laivalla ja Virossa kuin täällä kotona, mutta joku raja sentään?

Toinen asia: Kun puhutaan pyhäinhäväistyksestä, niin miten olisi Viskiä laatikossa? Whisky-in-a-box?! Voi järkytys? Kuka nuija haluaa juoda viskiä tai konjakkia, jota myös oli saatavilla, laatikosta? Menee aivan yhtä naurettavaksi kuin joisi olutta muovipullosta? Viskistä nauttiminen tulee ennenkaikkea sen aromeista, mahtavasta mausta ja hajusta. Laatikkoviskiä - ei kiitos!

Itse ostin lekan http://www.themacallan.com/range/fine_oak_12yo.html tuota. Odotan vain milloin voin sen korkata. Odotukset ovat korkealla...