Noniin, pakko kai se on myöntää, että tein virheen kun reilu kuukausi takaperin ostin uuden puhelimen. Vanha puhelin oli jo osoittanut merkkejä haluttomuudestaan jatkaa kolmisen vuotta jatkunutta yhteiseloamme sammumalla itsekseen silloin tällöin ja akun keston heikentyessä. Päätin siis heivata sen jorpakkoon ja ostaa uuden tilalle.

No, joku viisaampi olisi ostanut halvan perusluurin, jolla voi soittaa ja näpyttää viestejä. En kuitenkaan ostanut. Ostin erään suuren suomalaisen matkapuhelinvalmistajan aivan uuden simpukkaluurin "kaikilla herkuilla". Netti, Mp3 -soitin, radio, kalenteri, 1.3 mökäpikselin kamera jne, jne... Hemmetin hieno vempain. Huomasin vain, että suurinta osaa noista hienoista ominaisuuksista en tarvitse. Ja vaikka tarvitsisinkin, niin ei uuden puhelin akku kestä niiden käyttöä!

Tätä en voi ymmärtää. Valmistajan sivuilla annetaan ymmärtää että puhelimen maksimivalmiusaika on 10 vrk, minimistä ei tietenkään ole mainintaa. Itselläni akku on kestänyt maksimissaan noin viisi päivää, ja tämä silloin jos sillä ei juuri soittele. Lisäominaisuuksia, kuten näytönsäästäjiä, kameraa, radiota tai vastaavia ei voi pitää päällä, koska silloin akku kestää vain pari päivää! Vanhan luurini akku kesti mukisematta aina vähintään viikon.

Mitä ihmettä teen uudella ja kalliilla puhelimella, jonka ominaisuuksia en voi käyttää? Jos olisin ostanut sen peruspuhelimen, ominaisuudet olisivat riittäneet vallan mainioisti. Nyt voin käyttää uudessa puhelimessa vain samoja ominaisuuksia kuin peruspuhelimessa akun loppumisen pelossa. Olen itkenyt asiasta valmistajalle, ei vastausta. Yllätys.

No, tyhmä ei ole se joka myy, vaan se joka ostaa...